7 Temmuz 2012 Cumartesi

Hangisi?


Sadece bir kaç dakikanızı ayırmanızı, bu mukaddes ve bir o kadar da mühim soru için yorumlarınızı sizden rica edeceğim. şimdiden teşekkürlerimizi arz ederim. tabi ki ben de en sonunda değerlendirmemi yapacağım, hadi bakalım kolay gele :)

     ''Seven mi anlar, yoksa anlayan mı sever?''

          Hangisi ise neden?

32 yorum:

  1. Deniz ÖZTÜRK7 Temmuz 2012 19:52

    Anlayan sever

    YanıtlaSil
  2. Anlayan sevendir , her halini kabullenip onu o olduğu için sever. Bunun yanında da seven herşeydir , buna istinaden anlayandırda.

    YanıtlaSil
  3. Bence Seven anlamaya calışır, anladıkça sevgisi çoğalır.
    Fakat bu sadece benim bakış açım ;)

    YanıtlaSil
  4. Seven anlar :) henüz nedenini bilemesemde...

    YanıtlaSil
  5. Bende Adsıza katılıyorum :) Seven anlamaya calışır, anladıkça sevgisi çoğalır.
    Sizin değerlendirmenizi ne zaman öğrenebileceğiz acaba?

    YanıtlaSil
  6. Bu çok zor bir soru... Galiba Seven anlar.Bir Insan birisini sevdiği zaman onu kaybetmemek için onu tanımaya, anlamaya çalışır. Ya anlar, yada anlamış gibi yapar, bunuda zaman gösterir...

    YanıtlaSil
  7. Seven anlayandır,sevdiğin kişiye anlayişlı davranırsın

    YanıtlaSil
  8. Seven anlar, Sevdiği kişinin her halinden anlar..eğer bir kişi gercekten seviyorsa onunla konuşmaya utanir, her nezaman görse bakmak ister ama bakamaz gözleri konuşacak diye korkar..bunları anlayan kişide sever..tanıdıkca kolladıkca uygun olduğunu görür ve sever..her ne olursa olsun yürekten sevenler, sabırla bekleyenler birgün elbet kavuşurlar.
    Artik sizin görüşünüzü'de alalim efendim :)

    YanıtlaSil
  9. "Her anlayan sever" denilemez.Anlamak yüreğin kapılarını aralar belki lakin sevmek fikrini kuvvetlendirmez.Nitekim önce bir güzel severiz,sonra da bir güzel anlarız.Şimdi merakla yorumunuzu bekliyoruz Muhammet Bey ...

    YanıtlaSil
  10. seven anlar..çünkü seven karşısındakinin düşüncelerini anlayabilmek için ister istemez yoğun bi çaba sarfetmektedir.onunla ne zaman konuşsa onun söylediği sözleri ezberlercesine düşünür belkide çok fazla düşündüğü için kaybeden taraf olur bazende..

    YanıtlaSil
  11. Genel olarak -tahmin ettiğim üzere- seven anlar sonucu çıkıyor yorumlardan. Öncelikle hepinize teker teker teşekkür ediyorum, zaman ayırıp yorum yazdınız. Benim görüşümü merak edipte sabredemeyenlere de, azıcık sabır ya hu diyorum:)

    Ama düşündükçe boğuluyorum bu sorunun içinde. Dediğiniz gibi, çok zor bir soru. Bende içinden çıkamadığım için sordum zaten size bu soruyu. Önce zihnimde tam manasıyla sevgi ve anlamak sözcüklerini iyice tanımlamam lazım. İçinden çıktığım ilk zaman sizle görüşlerimi daha açık bir şekilde paylaşacağım inşallah.

    Ayrıca 9 kişinin de adsız olarak yorum bırakması çok manidar olmuş, söylemeden edemeyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgi ve anlamak kavramlarını ne azmana tanımlarsınız acaba merak içerisindeyiz efenim :)

      Sil
    2. en kısa zaman olması temennisindeyiz:)

      Sil
  12. çok zor bir soru bu ama güzel bir soruymuş:)

    nedenini bilmiyorum ama "seven anlar" gibime geliyor :)

    YanıtlaSil
  13. ben de tam o kısmı merak ediyorum, bunun nedeni ne olabilir:) o yüzden bütün bu çabam:)

    YanıtlaSil
  14. Peki,bu sorunun içine düşmenin sebebi ney?

    YanıtlaSil
  15. seven anlar.. anlayan da sever. sadece birini seçmek imkansız.. seven anlar'daki seven'den kasıt öyle basit sevgiye sahip değilse, yürekten seviyorsa, onu yani sevdiğini anlar.. sevdiğinden bi haber yaşasada, sevdiği kişinin ondan haberi bile olmasa, ona çook yakın olup yaklaşamayacak kadar imkansızsa bile onu anlar.. sabırla bekler, dua eder.. anlayansa zaten sever.. onun sevmesi en kolayıdır.. bu da benden olsun ;)

    YanıtlaSil
  16. Kafanı boşuna yorma sen... bu iş kalp işi, akılan anlaşılmaz.
    Herkezin kalbi başka, onun için onu bunu değil sadece kendi kalbini dinle sen ;)

    YanıtlaSil
  17. 13 Temmuz 2012 01:28 tarih ve zamanlı yorumun sahibi, yazıya döktüklerin oldukça manidar,bu konudan muzdaribsin hayli anlaşılacağı üzere, ama yazdıklarının altına imza atılır, eline yüreğine sağlık ;)

    14 Temmuz 2012 21:30 tarih ve zamanlı yorumun sahibi ise (herkes isimsiz olunca bir tek bu şekil açıklayıcı olacağım galiba:) bir laf var bilir misin bilmem amma 'cami ne kadar büyük olursa olsun, imam yine bildiğini okur' diye, bu mevzu da böyle bişey, yapılan yorumlar çeşitlilik ve zenginlik olacak, kalbime söz geçiremeyeceğimi zaten biliyorum. O yüzden sende kafanı boşuna yorma, varsın biz dirseklerimizi yoralım;)

    YanıtlaSil
  18. Sevmek;ne kadar iki kişi arasında da olsa,sevenle sevilen birdir,tektir,bütündür.Sen'i ben'i yoktur.O'nda kaybolursun,aslında 'O'olursun.
    İşler böyle giderken anlamamak mümkün müdür?(hayır)
    Ne yaptığını?(anlar)
    Neyi,niçin yaptığını?(anlar)
    Birşey derken aslında bambaşka şeyler demek istediğini?(anlar)

    Anlar!İnsan diğer yarısını, anlar!

    Anlamaya gelince ..onu,bunu,şunu.. birçok şeyi,birçok kişiyi anlarsın.Ama anlamak sevmeye yetmiyor,yetmez.

    Anlamak için sebeb(sevmek) gerekir.
    Sevmek ise sebebsizdir.Sadece seversin..Olay biter!!!

    YanıtlaSil
  19. Artık son yourumu alabilirmiyiz Muhammet Bey, yoksa biraz daha dirseklerimizi yoralım ;)

    YanıtlaSil
  20. Büşra Hanım iyi güzel hoş da, son satır tamamen yanlış. Sevmek sebepsiz demişsin, sebepsiz bir şey var mıdır ki, sevmek gibi ulvi bir duygu sebepsiz olsun!

    ey Adsız, sevginin sonu mu var ki son yorumu yapabileyim, bizim yazdıklarımız hep virgül mesabesinde, noktaları bırakalım yürekler koysun. İnan kaç defa yazıp yazıp sildim bir türlü emin olamadım kurduğum cümlelerden. ama yakındır. bu kadar beklettiğimiz için özür diliyoruz efenim ;)

    YanıtlaSil
  21. Ey Sadrı Azam :) bu konu hakkında okadar düşünüyorumki geceleri uykusuz kalıyorum, artık kendimi Sokrates gibi hissediyorum :)
    Ama birazdaha düşünelim, gec olsun doğru olsun...

    YanıtlaSil
  22. Peki o zaman bir insan başka bir insanı neden sever?
    Sevmeye sebeb nedir?Ne olabilir ki?
    Akrabalık arkadaşlık yok,ortak ilgi alanları yok,tanışıklık yok,ortak hiçbir şey yok.Ama ortada sevme fiili türemiş.
    Eee..hani nerede sebeb?
    Evet,sevmek ulvi bir duygu ama çoğu zaman -BEKLENMEDİK- ve -SEBEBSİZ-


    Eğer hala yanlışsam..Buyrun efendim sizi dinliyorum..

    YanıtlaSil
  23. Hala değil, sebepsiz dediğiniz her dem yanlışsınız. Ya hiç sevmediniz, yahut sevginin ne demek olduğunun farkında değilsiniz.
    Size bir ayeti kerime ile durumu izah etmeye çalışayım.
    “Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır.” -Araf 189-
    öylesine manidar bir cevap oluyor ki aslında ayet sorduğunuz soruya, tek kelime daha eklemeye haya ediyorum. Ama daha iyi anlaşılması için bir kaç kelam da ben edeyim. Allahuteala erkek için kadını, kadını koruyup kollamak içinde erkeği yaratmıştır.Erkeğin sükun -huzur, rahat, sevgi, muhabbet (burayı daha çok sıfatlar ile doldurabiliriz)- bulmasını kadını yaratarak sağlıyor. Yani aralarında bir sevgi bahşediyor ki bu sevgi ile birbirlerine yakınlık duysunlar. Aralarında muhabbet hasıl olsun. Birbirlerine kenetlensinler. Tüm bunların olması için sevgi, sevginin olmasının sebebi de yukarıda saydıklarımızdır. ille de akraban arkadaşın şu ve ya buna sevgi duyulmuyor. bazen bir bakış bile alıp götürüyor insanı. ve bir ateşin ilk kıvılcımları oluveriyor.
    Bilmem anlatabildim mi?

    YanıtlaSil
  24. Kendimle çelişmeyi istemiyorum ama 'sebebsiz' sözcüğünü kullandığıma pişman oldum.
    Aslında sebebsizden kastım çok çok farklıydı.Kendimi ifade edememiş olduğum için ve sizde "ya hiç sevmediniz,yahut sevginin ne demek olduğunun farkında değilsiniz" düşüncesini aksettirdiğim için inanın kendimi kötü hissettim.

    "Bazı şeylerin objektif tanımları olamaz hiçbir zaman. Her birey kendince hisseder, kendince yaşar ve en nihayetinde kendince tanımlar"

    Sanırım sevginin ve sevgimin tanımını bir kez daha ama bu kez daha uzun uzadıya ve daha çok hissederek yapmam gerekecek.

    Elinize,kolunuza,zihninize ve en önemliside yüreğiniz sağlık Muhammet Bey..
    Üzerinde durmayı, düşünmeyi,kafa yormayı düşünemediğim böylesine mühim bir konuya sayenizde günlerimi verdim.
    SAĞOLUN..

    YanıtlaSil
  25. Sebepsizden kastınızı da anladım. Ansızın birden bire, elimde olmadan gibi manalar yüklediniz, ona sözüm yok ama sebepsiz olarak ifade etmeniz uygun kaçmadı.

    Estağfirullah Büşra hanım, ben teşekkür ederim. birbirinden güzel yorumlarla renk kattınız.
    Hayat, hayatınızı adayabilecek güzel insanlarla karşılaştırsın sizi.
    Saygılarla..

    YanıtlaSil
  26. Adaşım, bu konuya kendim yorum veremesemde yazılan yorumlar inşallah herkese birşeyler öğretmişdir.
    Ben size böyle güzel (aynı zamanda zor) soru sordunuz ve bunun sayesinde bizleri ister istemez düşünmeye zorladınız için çok teşekkür ederim :)
    Sıradakı soruda niye herkez sevgi konusunda adsız yorum bırakıyor olsun :))
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  27. :) Muhammet kardeşim, sorun fevkalade manidar olur bunu bi düşünmem lazım en kısa zamanda, böyle bir fikir sunduğun için canu gönülden teşekkür ederim:)
    Ayrıca adaşım, siz vakit ayırıp kafa yorduğunuz için ve ardından düşüncelerinizi aktardığınız için ben müteşekkirim;)

    YanıtlaSil
  28. Bahsedilen sevgi eğer aşksa "anlayan sever" mantığı bana göre yanlıştır

    Ama eş, dost, arkadaş sevgisi ise bahsedilen anladıkça, tanıdıkça sevgi gelişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgileri aynı kefeye koyamayız diyorsunuz yani, bi nebze doğru fakat anlayamdığım bişey var, insan eşine aşık olmaz mı ki eş'i diğer kategoriye koydunuz?

      Sil
  29. Anlayan sever. Ama anlayanın nasıl anladığına da bakmalı.. Anlatılmak istenilen yanlış anlaşılmışsa eğer seven tarafından.. Bu bir sevmek olur mu ? Sevmekse eğer; yanlışı sevmek midir? Nedir?
    Seven anlar demek bence fikri ikinci plana atar ki; beni, fikirlerimi anlamamış biri tam olarak neyi sevmiştir? Fikirlerim yokken ben neyim ? Sadece cisim.. Peki beni cismen sevmiş biri gerçekten sevmiş midir?

    YanıtlaSil